Hoe werkt het?

Je start bij Rijschool Klaassen altijd met een proefrijles. Tijdens de proefrijles wordt er naar je rijvaardigheid en inzicht gekeken.
Hierdoor weten we welk rijlespakket het beste bij je past en wat het je ongeveer gaat kosten.

De voordelen

  • We halen je thuis op
  • Je zit nergens aan vast
  • Begin snel: stap deze week nog in!

Direct aanvragen

Voer hieronder je gegevens in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op voor je proefrijles.

proefrijles aanvragen

2toDrive

2toDrive: proef rijbewijs met 17 jaar en rijles vanaf 16,5 jaar. De bedoeling is dat jongeren meer ervaring op kunnen doen op de weg en zo beter voorbereid zijn op het moment dat zij zelfstandig de weg op mogen.

Wanneer mag je met 16,5 starten en met 17 jaar je rijbewijs halen?

Heb je het rijbewijs gehaald, dan mag je tot 18 jaar autorijden samen met je begeleider. Vanaf 18 jaar mag je zelfstandig (zonder begeleider) autorijden.

Begeleider 2toDrive

Je mag voor het examen 1 tot 5 begeleiders opgeven die aan de eisen voldoen en je tot je 18de verjaardag begeleiden. De begeleider(s) -die de rol van coach krijgt toebedeeld- moet een geldige pas kunnen tonen, die door jou kan worden aangevraagd bij het RDW (Rijksdienst voor het wegverkeer). Klik hier voor het aanvragen van een begeleiders pas. 

Minderjarigheid van de bestuurder

Omdat de leerling nog minderjarig is, moet een schriftelijke verklaring van één van de ouders of wettelijk vertegenwoordiger overlegd worden. De minderjarige bestuurder is echter wel juridisch bestuurder, zodat hij of zij wel verantwoordelijk is voor het eigen handelen tijdens het besturen van het voertuig.

Eisen voor de begeleider(s)